التهاب لثه یا پریودنتیت چیست؟

لثه وظیفه‌ی مهمی در دهان دارد. این بافت صورتی رنگ و جالب درون دهان، نه تنها نگهبان دندان‌هاست، بلکه در زیبایی بیشتر و حفظ استخوان فک نیز تاثیرگذار است. یکی از بیماری های رایج دهان و دندان که لثه را تهدید می‌کند و ممکن است این نگهبان‌های خوش‌رنگ را تحت‌تاثیر قرار دهد، بیماری التهاب لثه می‌باشد و منجر به عفونت باکتریایی درون دهان می‌شود که می‌تواند کل بهداشت دهان و دندان‌ها را در معرض خطر قرار داد. پس بهتر است که درباره‌ی علت ایجاد عفونت لثه، علائم التهاب لثه و درمان التهاب لثه بیشتر بدانیم. در ادامه همراه ۲۰۸۰ باشید.

بیماری التهاب لثه یا پریودنتیت چیست؟

پریودنتیت نوعی التهاب مزمن است که همراه با ورم لثه و تجمع باکتری‌ها در دهان صورت می‌گیرد. با تجمع پلاک دندانی یا حتی جرم‌های دندانی که از پلاک دندانی نیز سرسخت‌تر هستند، لثه کم‌کم شروع به ورم کردن و التهاب می‌کند و ممکن است با امور روزانه‌ی انسان مثل خوردن، جویدن، و حتی صحبت کردن تداخل ایجاد کند. بیماری التهاب لثه یا پریودنتیت انواع مختلفی دارد که همگی نسبت به مرحله پیشرفت در دهان دسته‌بندی می‌شوند. معمولا، پریودنتیت را می‌توان به سه بخش خفیف، نیمه پیشرفته، و پیشرفته تقسیم نمود که پریودنتیت پیشرفته بیشترین آسیب را به بافت دهان و استخوان فک می‌زند.

علائم التهاب لثه چیست؟

علائم التهاب لثه را می‌توان به راحتی شناسایی نمود. اولین نشانه عفونت لثه یا پریودنتیت، التهاب و قرمز شدن لثه می‌باشد که نام پزشکی آن ژنژیویت است. خصوصا هنگامی که مسواک می‌زنید ممکن است این التهاب به خون‌ریزی ختم شود و طرز صحیح مسواک زدن شما را سخت‌تر کند. این التهاب به دلیل وجود جرم و پلاک‌های دندانی سرسخت است که به راحتی از روی دندان پاک و نابود نمی‌شوند و تاثیر باکتریایی مخرب خود را روی لثه می‌گذارند. به علاوه، اگر زودتر اقدام نکنید، دهان شما اکثر اوقات دچار خونریزی (هنگام مسواک زدن، خوردن و جویدن، و حتی نوشیدن) و بوی بد دهان یا هالیتوزیس خواهد شد.

علت ایجاد بیماری لثه چیست؟

با ورم لثه و تشخیص پریودنتیت، نخستین کار این است که به چرایی این مشکل پی ببریم. دلایل ایجاد بیماری لثه را می‌توان به موضوعات مختلفی متصل کرد. رایج‌ترین دلیل ایجاد بیماری لثه و ورم لثه، رعایت نکردن منظم بهداشت دهان و دندان است. وقتی به درستی و به صورت منظم مسواک نزنید و یا از خمیر دندان‌های باکیفیت مثل خمیر دندان ضد التهاب لثه ۲۰۸۰ مانند مکس فرش ۲۰۸۰ استفاده نکنید، ممکن است پس از مدتی درگیر عفونت لثه و ورم لثه شوید؛ چرا که رعایت درست و اصولی بهداشت دهان و دندان از تجمع هرگونه پلاک و جرم دندانی جلوگیری و از بیماری لثه پیشگیری می

راه تشخیص التهاب لثه چیست؟

اصولا تشخیص درست پریودنتیت یا التهاب لثه باید توسط پزشک تعیین شود. به این دلیل که التهاب لثه یا پریودنتیت سرعت رشد و تکثیر بالایی دارد. اما راه تشخیص التهاب لثه حتی در خانه نیز غیر ممکن نیست. برای تشخیص التهاب لثه اول باید لثه خود را به خوبی بررسی کنید تا هرگونه ورم و قرمز شدن را بتوانید شناسایی نمایید. سپس، هنگام مسواک زدن، به خونریزی، یا تجربه‌ی هرگونه سوزش و دردی دقت کنید. چرا که خونریزی و درد لثه هنگام مسواک زدن از علائم التهاب لثه است.

بیشتر بخوانید: علت زرد شدن دندان چیست؟

سریع‌ترین راه برای درمان التهاب لثه چیست؟

درمان التهاب لثه هنگامی موثر است که هم از روش‌های پزشکی کمک بگیرید و هم در خانه کارهای مشخص و معینی را انجام دهید. اگر عفونت شما پیشرفته نباشد، درمان التهاب لثه بسیار سریع‌تر و بهتر خواهد بود. برای درمان پزشکی، روش‌های گوناگونی توسط دندان‌پزشک، مثل جرم‌گیری، و یا صاف کردن ریشه انجام می‌گیرد که تنها در سه الی چهار جلسه به اتمام خواهد رسید. به علاوه، پزشک برای درمان التهاب لثه می‌تواند آنتی‌بیوتیک‌ها را نیز به شما پیشنهاد دهد که می‌توانند تاثیر قابل‌توجهی روی پروسه درمان التهاب لثه شما داشته باشند. بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت لثه آموکسی‌سیلین است. آموکسی‌سیلین به دلیل توانایی فوق‌العاده در مبارزه با جرم‌های دندان، و باکتری‌ها به شمار می‌رود.

درمان عفونت لثه در خانه چگونه است؟

برای درمان فوری عفونت لثه در خانه، انجام پیشگیری‌های ضروری، در اولویت قرار دارند. تحقیقات متعددی نشان داده است که افراد سیگاری، افراد بدون رژیم غذایی مناسب، و افرادی که اکثرا دچار استرس هستند، بیشتر احتمال گرفتن عفونت و التهاب لثه یا همان پریودنتیت را خواهند داشت. سن، فاکتور‌های ژنتیکی و دیابت نوع ۲ نیز می‌تواند التهاب لثه ایجاد کنند. اما برای درمان عفونت لثه در خانه بهتر است که موارد بهداشتی را انجام دهید و منظم و اصولی مسواک بزنید. استفاده از خمیر دندان‌های باکیفیت، شستن دهان با آب نمک، و استفاده از دهانشویه‌های مخصوص مبارز باکتری‌ها، جزو بهترین کارها برای درمان عفونت لثه در خانه به شمار می‌روند.

چند نمونه از دیگر روش های درمان فوری عفونت لثه در خانه عبارتند از:

  • استفاده از روغن زیتون، یا روغن میخک
  • کمپرس گرم روی لثه برای درمان التهاب آن
  • جویدن برگ نعناع یا جویدن میخک
  • زردچوبه برای عفونت لثه مفید است، آن را با آب و روغن نارگیل مخلوط کنید و روی محل عفونت بمالید. بعد از ۲۰ دقیقه دهان را با آب بشویید.
  • بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت لثه آموکسی سیلین است.

مسواک مناسب التهاب لثه

برای جلوگیری و یا درمان التهاب لثه، می‌توانید از مسواک‌هایی استفاده کنید که برای این امر مناسب هستند. این مسواک‌ها به گونه‌ای طراحی شدند که برای التهاب لثه شما بی‌خطر خواهند بود. داشتن درپوش برای جلوگیری از نفوذ باکتری‌ها، داشتن الیاف نرم، و ارگونومی مناسب، از ویژگی‌های مسواک مناسب التهاب لثه می‌باشند. مسواک ۲۰۸۰ تمامی این ویژگی‌ها را دارند.

خمیر دندان ضد التهاب لثه

برای التهاب لثه، بهتر است که از خمیر دندان‌های ضد التهاب لثه استفاده نمایید که برای لثه‌های حساس و درمان یا پیشگیری از التهاب لثه طراحی شدند. خمیر دندان ضد التهاب لثه، توانایی التیام بافت، محافظت از لثه‌ها و پاکیزگی‌ انها، و جلوگیری از خونریزی التهاب لثه را دارد. برخی از خمیر دندان ۲۰۸۰ برای التهاب لثه بسیار مناسب هستند.

سخن پایانی

بافت صورتی‌رنگ دهان ما، یعنی لثه از ساختار دندان پشتیبانی می‌کند و جلوی باکتری‌هایی که قصد نفوذ به بافت دهان و دندان‌ها را دارند می‌گیرد. کمتر کسی درباره‌ی اهمیت این بافت، اطلاعات کافی را دارد. درحالی‌که‌ لثه، یکی از مهم‌ترین بخش‌های دهان هر فردی به شمار می‌رود. جالب است بدانید که لثه حتی در حفظ زیبایی ظاهر دهان و جویدن و صحبت‌کردن نیز کمک می‌کند. پس سلامت لثه‌ها به طور کلی مهم است و بهتر است که با انجام موارد بهداشتی مناسب از ورم لثه و عفونت لثه در خانه جلوگیری کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *